Išorinis SEO: kas tai ir kaip jis gali padėti jūsų svetainei?

Jei domitės, kaip padidinti savo svetainės lankomumą, turbūt jau esate girdėję apie terminą „išorinis SEO“. Galbūt jums tai skamba kaip kažkas sudėtingo ir techninio, bet iš tiesų išorinis SEO nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kas tai yra ir kaip jis gali padėti jūsų svetainei pritraukti daugiau lankytojų.

Kas yra SEO?

Pradėkime nuo pagrindų – SEO. SEO, arba paieškos sistemų optimizavimas, yra būdų ir metodų visuma, kuri padeda jūsų svetainei tapti labiau matoma „Google“ ar kitose paieškos sistemose. Kai kas nors internete ieško jūsų siūlomų paslaugų ar produktų, norite, kad jūsų svetainė būtų tarp pirmųjų rezultatų – juk būtent ten žmonės labiausiai atkreipia dėmesį.

SEO skirstomas į dvi pagrindines dalis: vidinį SEO ir išorinį SEO. Vidinis SEO reiškia svetainės turinio ir struktūros optimizavimą, o išorinis SEO apima veiksmus, kuriuos atliekate ne svetainėje, kad padidintumėte jos autoritetą ir populiarumą.

Kas yra išorinis SEO?

Išorinis SEO – tai viskas, ką darote už svetainės ribų, kad padidintumėte savo svetainės vertę ir populiarumą paieškos sistemose. Paprasčiau tariant, tai tarsi būdas padaryti, kad daugiau žmonių kalbėtų apie jūsų svetainę ir nuorodos į ją atsirastų kitose vietose internete.

Įsivaizduokite, kad jūsų svetainė yra tarsi nauja parduotuvė mieste. Jei kiti žmonės kalba apie jūsų parduotuvę, rekomenduoja ją savo draugams, ar rašo apie ją laikraščiuose, daugiau žmonių norės ją aplankyti. Išorinis SEO veikia panašiai – kuo daugiau kitų svetainių nuorodų veda į jūsų puslapį, tuo didesnė tikimybė, kad „Google“ pamatys jūsų svetainę kaip svarbią ir patikimą. Dėl to jūsų svetainė gali atsirasti aukštesnėse paieškos rezultatų pozicijose.

Nuorodų svarba

Pagrindinė išorinio SEO dalis yra nuorodų kūrimas (angl. „link building“). Tai procesas, kai kitos svetainės pateikia nuorodas į jūsų puslapį. Nuoroda – tai tarsi balsas už jūsų svetainę. Kuo daugiau kokybiškų balsų gaunate, tuo didesnis jūsų svetainės autoritetas. Tačiau svarbu suprasti, kad ne visos nuorodos yra vienodai vertingos. Pavyzdžiui:

  • Jei nuoroda ateina iš gerai žinomos ir patikimos svetainės (kaip didelė naujienų svetainė), tai yra labai vertingas „balsas“.
  • Jei nuoroda ateina iš nelabai patikimos svetainės arba tos, kuri turi mažai lankytojų, ji gali būti mažiau vertinga ar net pakenkti.

Taigi, išorinis SEO ne tik apie kiekį, bet ir apie kokybę. Norite, kad kuo daugiau gerų svetainių kalbėtų apie jus.

Kokie yra išorinio SEO metodai?

Yra keletas būdų, kaip kurti nuorodas ir didinti svetainės autoritetą:

  1. Turinio kūrimas ir dalinimasis: Parašykite įdomų straipsnį ar gidą, kuriuo kiti žmonės norės pasidalinti. Geras turinys natūraliai pritraukia nuorodas – žmonės nori dalintis naudinga informacija.
  2. Bendradarbiavimas su kitomis svetainėmis: Kartais galite pasiekti kitų svetainių savininkus ir paprašyti pateikti nuorodą į jūsų svetainę. Tai gali būti partnerystės su tinklaraščiais ar mainų nuorodos.
  3. Socialinė žiniasklaida: Dalinkitės savo turiniu socialinėse platformose. Nors socialinės žiniasklaidos nuorodos nėra tokios svarbios SEO prasme, jos padeda pritraukti daugiau lankytojų ir sukurti viešumą.
  4. Rašymas svečiams: Galite parašyti straipsnį kitos svetainės tinklaraštyje (tai vadinama „guest blogging“). Taip galite pateikti savo nuorodą ir pritraukti naujų lankytojų.

Kodėl išorinis SEO svarbus?

„Google“ algoritmas, kuris sprendžia, kurioje pozicijoje rodyti jūsų svetainę, atsižvelgia į daugelį veiksnių. Vienas iš pagrindinių veiksnių yra tai, kaip kitos svetainės vertina jūsų puslapį. Kai gaunate daug nuorodų iš kitų svetainių, „Google“ mato, kad jūsų svetainė yra populiari ir verta pasitikėjimo. Dėl to jūsų svetainė dažniau atsiras paieškos rezultatų viršuje, kur ją pastebės daugiau žmonių.

Be to, išorinis SEO padeda sukurti jūsų prekės ženklą ir užtikrinti, kad jūsų svetainė būtų žinoma platesnei auditorijai. Kai kitos svetainės rašo apie jus arba rekomenduoja jūsų turinį, jūs tampate matomi ir patikimi.

Kaip atliekamas išorinis SEO?

Išorinis SEO – tai tarsi jūsų svetainės populiarumo kūrimas internetu. Kuo daugiau žmonių kalba apie jūsų svetainę ir ją rekomenduoja, tuo labiau tikėtina, kad ji bus geriau matoma „Google“ paieškose. Nuorodų kūrimas, įdomus turinys ir bendradarbiavimas su kitais interneto vartotojais yra pagrindiniai būdai, kaip užtikrinti, kad jūsų svetainė taptų labiau lankoma.

Svarbiausia prisiminti – išorinis SEO nėra greitas procesas, tačiau nuosekliai dirbdami ir kurdami vertę savo auditorijai galite pasiekti ilgalaikių rezultatų. Tą galite padaryti patys, bet jei nežinote nuo ko pradėti arba tiesiog domitės išorinio SEO atlikimo galimybėmis, galite kreiptis į profesionalus – https://seobit.lt/isorinis-seo/ – kurie atsakys į rūpimus klausimus ir padės pasirūpinti atgalinėmis nuorodomis ir kitais išorinio SEO aspektais.

Išorinis SEO: kas tai ir kaip jis gali padėti jūsų svetainei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Į viršų